Supetarska Draga

Na sjeverozapadnom dijelu otoka Raba, smjestilo se naselje Supetarska Draga čije je ime izvedeno iz naziva samostana Sv.Petar u Drazi, a što je ujedno i najstarija benediktinska opatija na otoku Rabu.  Selo se sastoji od dva dijela – Donja i Gornja Supetarska Draga – koje su podijeljene plodnom, prostranom dolinom. U Gornjoj Supetarskoj Drazi, čija cesta vodi do sela Lopar, nalazi se jedina vodenica na Rabu, koja je do prije tridesetak godina opskrbljivala cijeli otok izvorskom, pitkom vodom.

Donja Supetarska Draga specifična je po mnoštvu pješčanih uvalica ali i tri otočića – Maman, Sridnjak i Šailovac – koji su mnogim turistima, posebno nautičarima, bijeg u mir i tišinu. Donja Supetarska Draga je za mnoge najslikovitije i naljepše mjesto na otoku, posebice poluotok Gonar.

Na 6 km udaljenosti od grada Raba kao prirodni nastavak na dolinu polja Mundanija obgrlivši uvalu smjestilo se mjesto koje morate posjetiti – Supetarska Draga. Ne uživaju samo turisti u plažama i prirodnim bogatstvima Supetarske Drage. Tu su i domaćini koji su oduvijek okrenuti moru, a uz to su i izvrsni domaćini kojima se gosti vrlo rado vraćaju svake godine.

Supetarska Draga je idealno mjesto za odmor gostiju kojima se smještaj nudi u kućama uz more, apartmanima i sobama. Prisutnost marine, dobrih restorana, predivne pješčane plaže te uslužnost gostoljubivih domaćina garantiraju odmor za pamćenje.