Otok Rab

Otok ljubavi i sreće!

Otok Rab je dio arhipelaga Kvarnerskog zaljeva na sjevernom dijelu Jadranskog mora. Osim maloga grada Rab na otoku se nalazi i 7 drugih idiličnih mještaca koji su smješteni na različitim dijelovima otoka: Barbat, Banjol, Palit, Kampor, Mundanije, Supetarska Draga i Lopar.

Rab je otok i grad prekrasnih i raznovrsnih plaža, bogate kulturne sredine od predrimskih vremena obilježena sa 4 zvonika, otok čudesne prirode i krajobrazne raznolikosti, ali i otok bogatog povijesnog nasljeđa i tradicije bavljenja organiziranog turizma preko 125 godina. Prelijepo i čisto more sa raznolikim i prekrasnim pješčanim ili kamenim plažama oduševit će svakog posjetioca.

Otok Rab približno broji oko 9000 stanovnika koji se uglavnom bave poljoprivredom, ribarstvom i turizmom. Tradicija organiziranog turizma na otoku starija je od 120 godina a započeta je djelovanjem “Društva za unapređenje otoka i njegovog okoliša” koje je utemeljeno 1889.

Razlozi razvoja turizma na otoku a koji su i danas aktualni su sljedeći: ugodna klima, pogodni uvjeti otoka koji povoljno utječu na bolesti dišnog sustava i srca. Tako duga tradicija pružanja visoko kvalitetnih usluga, koje se nude, nisu samo rezultat  vještine, iskustva i gostoljubivosti otočana, koji se prenose s generacije na generaciju, već isto tako rezultat utemeljenja “Turističke škole” koja je danas vrlo cijenjena i na koju su Rabljani ponosni. Posjetite otok Rab i doživite čari prirodnih ljepota u savršenom skladu sa kulturnim i tradicionalnim vrijednostima!